Pekka Haapala (Postipekka)

Tenopäiväkirja

Perhoboxi.com

Tenojoki.fi

Perhoboxi.com/Perhosivut

Paluu

Paluu

Viestit ennen 1.8.2005

Näytetään viestit 1 - 10 uusimmasta vanhimpaan.

Aiemmat viestit

Päivämäärä: 19.03.2017 19:46
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Niin on maaliskuukin kulunut jo loppupuolelle. Kuluneella viikolla hiihtäminen jäi vain yhdelle päivälle, tiistaille. Viikko on kulut köhiessä ja ulkoilu on jäänyt lumitöiden varaan. Vain lauantaina lumisade oli niin heikkoa, että en vaivautunut lumitöihin. Lunta on nyt harvinaisen paljon, Kevo ilmoittaa lumen syvyydeksi 93 sm. Tänään oli tarkoitus hiihtää iltapäivällä, jolloin päivälämpötila on korkeimmillaan.

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja Jorma kelkkaili niin tunturissa kuin Tenon jäällä. Sanoi syömään tultua, että jos meinaatte parantua yskästä ja nuhasta, niin pysykää sisällä. Aurinko jaksoi lämmittää yön -21,7 asteen pakkasen -9 asteeseen. Tuuli oli kuulemma kylmä ja niin voimakas, että puut heiluivat. Otimme neuvosta vaarin ja pysyimme sisällä juoden kuumaa mustaherukkamehua kahvin lisäksi.

Jorma oli ajanut jälkeä hiihtämistä varten Haloseen asti. Kivikoskella oli ollut tuoreet saukonjäljet. Muita nelijalkaisten jälkiä ei ollut näkynyt. Hirvetkään eivät näin lumisena talvena vaeltele kovin mielellään. Ainakaan vasojensa kanssa. Lintulaudallemme on ilmestynyt viherpeipot ja kova kuhina käy toisinaan, kun sattuvat yhtä aikaa ruokailemaan.

Lämpötilat ovat pysyneet aivan mukavissa lukemissa. Viimeyötä lukuun ottamatta, öisin on ollut vähän yli kymmenen pakkasastetta. Kolmena päivänä päivälämpötila kävi vähän plussan puolella. Viime viikolla kävi palteiden kaataja madaltamassa palteita. Se aiheutti monelle autoilijalle ongelmia näkyvyyden suhteen. Maantie ja palteet olivat valkoiset ja palletta ei aina erottanut kunnolla. Varsinkaan päivällä, kun oli varjokatosää. Useita autoja oli luiskahtanut palteeseen. Eilen kaupassa käydessä piti olla tarkkana, kun satoi vielä lunta.

Hyvää vointia ja talven jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 12.03.2017 19:12
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Aivan kelvollisia hiihtosäitä on pidellyt, tätä sunnuntaita lukuun ottamatta. Neljänä päivänä kävimme hiihtämässä, oikeastaan kahtena yhdessä ja minä hiihdin kahtena päivänä yksin. Sen verran on sadellut lunta ja tuullut, että latumme Tenojoen jäällä oli yhden kerran auki seuraavana päivänä. No se on meille normaalia, että aikaisemme aina oman latumme. Niin se on tunturissakin kunhan sinne nousemme. Se on tuuli vaikka heikkokin, sellainen lumen juoksuttaja.

Kovin on lumenpinta ollut rikkomaton eläinten osalta. Yhden kerran oli tuoreet ketunjäljet ja eilen menomatkalla oli vielä näkyvissä kolmessa paikassa tuoreet kärpänjäljet. Tulomatkalla ne olivat jo häipyneet. Hirvistä ei ole näkynyt edes vanhoja jälkiä meidän ja Vitosen välillä. Pöllöistä ei myöskään ole vielä mitään havaintoa.

Päivä pitenee nopeaa tahtia ja aivan ihmetellä saa jatkumisen nopeutta. Kevätpäiväntasauksen jälkeen tahti vain nopeutuu. Vähemmän tuulisia päiviä ja päivälämpötilojen nousua odotellessa tämäkin maaliskuu kuluu nopeasti. Tunturiin pääsyä myös odottelemme, siellä se hiihtäminen on aivan eri luokkaa kuin Tenon jäällä hiihtäminen.

Hyvää vointia ja talven jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 07.03.2017 19:12
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Talvisia, kunnon säitä on pidellyt, helmikuun viimeisenä päivänä lämpötila oli lämpimillään -9,3 astetta ja kylmimmillään -22,6 astetta. Maaliskuu alkoi vielä kylmempänä, keskiviikkona lämpötila oli lämpimillään -16 astetta ja kylmimmillään -29,1 astetta. Torstaiyönä lämpötila laski vielä -18,6 asteeseen ja oli päivällä lämpimillään -4,8 astetta. Pilvisyys oli näinä päivinä vaihteleva, keskiviikkona oli selkein sää.

Perjantain aamupäivä oli lumisateinen, iltapäivällä pilvisyys vähän rakoili ja lämpötila oli lämpimillään -1,5 astetta ja kylmimmillään -10,2 astetta. Lauantaina sää oli jokseenkin selkeä, välillä aivan selkeä. Lämpötila silti lämpimillään -4,5 astetta ja kylmimmillään -15,6 astetta. Sunnuntai oli lumisateinen, vasta klo 16 tienoilla lumisade alkoi hellittämään. Pehmeää lunta satoi noin 8 sm. Lämpötila oli lämpimillään -4,7 astetta ja kylmimmillään -15,1 astetta.

Eilen oli aamupäivällä lumitöiden vuoro, lingon ja kolan kanssa tein töitä 1,4 tuntia. Iltapäivällä lähdimme vielä hiihtämään Tenon jäälle. Viikon vanhalla moottorikelkan jäljellä oli uutta lunta niin, että suksien kärjet oli menomatkalla kokonaan lumen sisällä näkymättömissä. Kyllä siinä vaatteet tulivat hiestä märiksi. Paluumatka oli sitten jo paljon helpompi. Tänään oli hieno aurinkoinen sää. Saimme hiihtää valmista eilistä latua, keli tosin oli -20 asteen pakkasen jälkeen nihkeä. Paluumatkalla keli oli jo luistavampi auringon lämmittäessä sään -9 asteeseen.

Eilen ei ollut näkyvissä kuin kahdessa kohdassa vanhat ketunjäljet. Tänään oli sitten tuoreet ketunjäljet yhdessä kohdassa. Viimeöiset ketunjäljet olivat aivan meidän rantapusikossa. Ei ollut näkyvissä vanhoja eikä tuoreita hirvien jälkiä. Tällä viikolla on lintulaudalla näkynyt päivittäin punatulkkuja tiaisten lisäksi.

Hyvää vointia ja talven jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 27.02.2017 19:40
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Talvinen ja jokseenkin normaali helmikuun viikko on takanapäin ja kohta olemmekin maaliskuussa. Etelässä sitä nimitetään jo kevätkuukaudeksi. Voihan se nykyisin meilläkin sellaiseksi lipsahtaa. Kuluneella viikolla lämpötila oli maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja eilen kylmimmillään -20,2 - 25,1 asteen välillä. Sunnuntaiyönä lämpötila kävi -27,3 asteessa. Keskiviikkonakin lämpötila laski -19,5 asteeseen. Lämpimillään lämpötila oli päivisin -10 asteen seutuvilla, perjantaina -1,3 astetta.

Lunta on sadellut useana yönä ja päivisin maanantaina ja lauantaina, jolloin satoi koko päivän aivan lyhyitä taukoja lukuun ottamatta. Joten kuntoilu on mennyt lumitöiden merkeissä. Hiihtäminen aloitettiin tänään Tenon jäällä. Jorma ajeli kelkalla lauantaina ja eilen jäljen välille Kordsam - Kivikoski. Aurinko paistoi vielä klo 12.30, kun aloimme valmistautumaan hiihtämään. Kun klo 13.15 laskeuduimme jäälle, Kaavasta näkyi lumisade lähestyvän.

Hiihdimme ensin Kordsamiin päin ja käännyimme sieltä takaisin. Lumisade taukosi, kun olimme paluumatkalla. Niinpä jatkoimmekin sitten hiihtämistä Kaavaan päin. Nollamin alapäässä saapui uusi lumisade kuuro. Käännyimme kotia kohden, kun pääsimme pihalle lumisade loppui. Emme viitsinyt enää lähteä hiihtämään. Puhdistin postilaatikon seudun lumesta ja hain takkapuita, joten ulkoilua tuli tällekin päivälle sopevasti.

Hirvistä ei ole mitään havaintoja, jäällä oli kahdessa paikassa viimeöiset ketunjäljet. Pihalla on kärppä käynyt ruokaa etsimässä. Lintulaudalla pääasiassa tiaiset pyörivät syömässä. Punatulkkuja käy harvemmin. Ovatkohan löytäneet syöttöpaikan läppänä Vitosen mäntymetsää, jossa ne pääasiassa asustavat. Pöllöistä ei myöskään ole havaintoja, niitä odottavat pöntöt pihallamme. Myyriä kyllä on vähän ja lunta noin 80 sm, joten niillä on ruoka tiukassa.

Hyviä hiihtokelejä lupailivat tälle viikolle, joten jätetään muut hommelit vähemmälle ja hiihdellään, kun Lahdessakin hiihtävät.

Hyvää vointia ja talven jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 19.02.2017 19:58
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Vaihtelevissa säissä on viikko vierähtänyt, ei ehdi kyllästymään vaihtumattomiin säihin. Maanantaina lämpötila oli lämpimillään +5 astetta ja vettä satoi. Maanantain yönäkin lämpötila oli plussan puolella. Tiistaina lumikuurot sävyttivät säätä ja lämpötila oli koko päivän vähän pakkasen puolella.

Keskiviikkona lämpötila käväisi +1,4 asteessa ja heikot lumikuurot olivat liikkeellä. Torstaita vasten yönä ja torstaipäivän lämpötila oli plussan puolella lämpimillään +3,5 astetta. Illalla myöhään laski -0,5 asteeseen. Pilvisyys vähän päivällä rakoili ennen illan lumisadetta. Perjantain lämpötila oli taas miinuksella, kylmimmillään illalla -8,2 astetta. Aamupäivällä sateli vielä lunta.

Lauantai oli pakkasella koko päivän, illalla kiristyi -18,7 asteeseen. Pilvisyys vaihteli, päivällä oli melkein selkeää ja illalla myöhään pilvistyi.. Tänään pilvisyys on vaihdellut, aamun pilvisyyden jälkeen iltapäivällä oli melkein selkeää. Lämpötila aamun -8 asteesta kiristyi iltapäivällä -15 asteeseen. Klo 19.30 lämpötila oli -13,6 astetta.

Kuluneella viikolla hirvistä ei ole havaintoja. Kettu on vieraillut pihassamme useampana yönä aina kuistilla saakka. Kärppä on myös ollut etsimässä ruokaa. Oli kaivanut lihan sahauspakalla lumen alta lihajauhetta. Lintulaudalla punatulkkuja käy harvakseltaan ja vain yksi tai kaksi paria kerrallaan. Näyttää siltä, että tiaisetkin olisivat vähentyneet.

Tänään oli tarkoitus aloittaa hiihtäminen, mutta se tyssäsi siihen, että pakkanen alkoi kiristymään. Tenolla moottorikelkanjälki on lumituiskujen jäljiltä hakusalla. Eikä oikein kiristyvässä pakkasessa tehnyt mieli lähteä sitä etsimään. Jäällä on vettä lumen alla, joten vain kuljetulla jäljellä olisi pysyttävä. Lauhoilla säillä vesi tulee jopa lumen läpi useissa paikoissa. On käyty kävelemässä ja lumisateet panevat kävelemään lumikolan kanssa ja tällä viikolla lumilingon kanssa 2 kertaa. Se on sitä hyötyliikuntoa.

Hyvää vointia ja talven jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 12.02.2017 18:24
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Hyvin aika rientää, kohta ollaan helmikuun puolivälissä. Päivät ovat olleet enimmäkseen pilvisiä, öisin on ollut selkeää ja kuu on kirkkaana loistanut taivaalla. Alkuviikko oli lauhempaa, keskiviikkona alkoi pakastamaan, jolloin oli kylmimmillään -17,7 astetta. Torstaina -20,7 astetta, perjantaina oli lämpimilläänkin -20 astetta ja kylmimmillään -25,9 astetta. Lauantaiyönä -23,2 astetta ja illalla vielä -19,1 astetta. Viime yönäkin oli ollut vielä -22,4 astetta.

Tänään on tuullut aika navakasti, tunturi kohisee ja lunta on sadellut kuuroina pitkin päivää. Lumisade on kylläkin ollut heikkoa. Nyt klo 18.00 on melkein selkeää, vettä satelee välillä ja lämpötila on +2,5 astetta. Kovin on vaihtelevia nuo säät edelleenkin.

Hirvet ovat olleet aivan maanvaivana, useana yönä ovat Pihalalle vierailleet. Eivät ole tyytyneet joen puoleiselle tasanteella olevaan kasvillisuuteen. Ovat vierailleet etupihallakin syömässä pihlajaa. Menin torstaina aamulla klo 8.20 puistelemaan mattoa kuistille. Hirvi oli postilaatikolla syömässä pihlajaa, jonka oksat olivat lähellä postilaatikkoa. Ei välittänyt minun maton puistelun aiheuttamista äänistä mitään.

Pyysin Liisankin katsomaan hirveä, siinä yhdessä keskustelimme ja minä huusin sille, mene pois syömästä pihlajaa. Rouske vain kuului ja välillä haukkasi uusi oksia suuhunsa. Korotin vielä ääntäni, sitten nosti päätään ja höristeli korviaan. Nappasi taas uutta oksaa suuhunsa ja jatkoi rouskuttamista. Kun paukuttelin kämmeniä yhteen, lähti hiljaa löntystelemään Kordsamia kohden. Perjantaina illalla oli Nollamissa 5 hirven parvi jäällä kuutamossa. Koko kuluneen viikon ovat hirvet pyörineet Kordsamin ja Kaavan välillä.

Hyvää vointia ja talven jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 05.02.2017 19:27
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Viikko on taas vierähtänyt, aivan normaaline talvisäineen. On ollut pakkasia ja lumisadetta, lumitöitä oli neljänä viikonpäivänä. Perjantai ja lauantai olivat poutapäiviä ja pilvisyyskin vähän rakoili. Alkuviikon lumisateet ja tuuli peittivät Jorman jäälle ajamat jäljet, joihin vesi nousi heti ajamisen jälkeen. Eilen ja tänään hän on ajanut uudet jäljet. Toivottavasti ennustettu poutainen ja vähän kylmempi sää saa jäljet jäätymään ja pääsemme jäälle hiihtämään.

Tänään on 4 hirveä pyörinyt meidän läheisyydessä. Päivän alkaessa hämärtyä, olivat siirtyneet maantien ja esteaidan väliseen maastoon. Joten autoilijoiden on syytä olla varovaisia, ryhmässä on ainakin yksi vasa. Kärppä oli yhtenä yönä vieraillut kuistillamme useita kertoja. Oli tullut aivan polku kuistilta p-kattoisen varaston alle. Oli löytänyt kuistilta muovipussin, jossa oli Liisan lihoista poistamia ylimääräisiä rasvoja ym. rompetta. Yöllä sataneessa lumessa oli selvät vetojäljet.

Lintulaudalle ovat punatulkut saapuneet uudelleen. Vähän on kinastelua nähtävissä tiaisten kanssa. Ketut eivät ole nyt pihallamme kulkeneet. Mutta kävelylenkillä olemme kyllä nähneet useissa kohdin kettujen jälkiä. Rantapusikoita ovat tutkineet, kun siellä on näkynyt riekkojen jälkiä.

Alkavalle viikolle meteorologit ennustat vähän aurinkoistakin säätä. 23.2 päivänä aurinko sitten paistaa meidän keittiön ikkunasta sisälle, jos on selkeä sää. Joten kevättä kohden ollaan menossa ja vuoden parhaat ulkoilusäät ovat edessäpäin.

Hyvää vointia ja talven jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 29.01.2017 20:24
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Vuoden ensimmäinen kuukausi alkaa olla lopuillaan. Kulunut tammikuu on ollut säiden suhteen kovin vaihtelevainen. On ollut pakkasta oikein kunnon lukemissa ja on ollut lämpöasteita aivan tarpeeksi. Kuluneella viikolla oli maanantai ja tiistai viikon kylmimmät. Maanantaina kylmimmillään -25,5 astetta ja lämpimillään -21,4 astetta. Tiistaina oli kylmimmillään iltapäivällä -30,5 astetta ja lämpimillään illalla klo 22.00 -17 astetta.

Keskiviikkona aamulla klo 5.50 oli -6,3 astetta ja päivällä +3 astetta. Keskiviikko oli myrskyinen ja lumituiskuinen. Postinjakaja joutui kääntymään jakelumatkallaan Kaamasen ja Karigasniemen väliltä takaisin Kaamaseen. Aura-auto oli juuttunut kinoksiin ja oli odottanut hinausapua. Rekkakin oli ollut jossain samalla tiellä kinoksissa kiinni. Meidän postinjakaja lähtee jakelureitilleen Kaamasesta. Jakelee postia sen tien ja Tenontien varteen ja jättää pakettipostia Karigasniemeen. Meidän kohdalla jakaja on illalla klo 19.30 tienoilla ja lähempänä klo 20.00. Viimeisiä posteja eli päivänlehtiä jakaa klo 22 tienoilla Karigasniemen teinhaaran seuduilla.

Tenontien varressa asuvien ei enää kannata tilata pakettia postin välityksellä. Kun paketti tulee Utsjoelle klo 15 kuljetuksessa. Ottaa jakajamme pakettisoitekortin illalla vanhasta postin tilasta. Jakaa osoitekortin seuraavana iltana vastaanottajalle. Ja kolmantena päivänä pääsee vastaanottaja hakemaan pakettia postista. Nykyaikana postin palvelut voikin olla näin hidasta.

Meni tuo kirjoitus tuohon parjatun postin touhuihin. Kuluneella viikolla on lunta satanut useana päivänä ja yönkin aikana. Joten lumitöitä on ollut aivan omiksi tarpeiksi. Ensiyöksi on luvattu ja viikollakin joinakin päivinä satelee lisää. Kevon virallinen mittaus lumen syvyydestä oli viikolla 76 sm, nyt näkyy olevan 67 sm.

Perjantaina oli niin kaunis ja +3,5 asteen lämpötila, joten kävimme kävelemässä Kordsamiin päin. Ollessamme tuossa suoralla kävelemässä. Hyppäsi hirvi tunturin puolella tielle ja lähti juoksemaan Kordsamia kohden. Kohta näimme auton tulevan kylältä päin. Auto pysähtyi ja kohta sieltä hirvi juoksi meitä kohden. Huomasi meidät, kun olimme oranssipuseroissa. Kääntyi takaisin ja auto joutui pysähtymään uudelleen. Hirvi pyöri auton edessä ja yritti ojaankin mennä, mutta palasi takaisin, kun lunta oli niin paljon.
Auto pääsi livahtamaan ohi, kun hirvi oli ojassa. Hirvi jatkoi juoksemistaan Kordsamiin päin. Mutta kohta tuli vastaan kaksi autoa, jotka myös pysähtyivät. Hirvi kääntyi taas juoksemaan meitä kohden. Huomattuaan meidät pysähtyi. Alkoi taasen auton edessä pyöriskely ja välissä yritys ojaan. Kordsamin pahta oli siinä kohdassa jyrkkä, niin hirvi ei lähtenyt nousemaan tunturiin. Juoksi meitä kohden ja vähän ennen Radnujokea hyppäsi tieltä pois ja nousi loivemmasta kohden tunturiin. Emme nähneet hirveä enää, esteaita on siinä kohden näkymättömissä, niin emme tiedä pääsikö yli.

Eilen kävellessämme näimme kyllä useammat hirven jäljet, mutta emme hirviä. Kaksi riekkoa oli laskeutunut tunturista alas ja lensivät Norjan puolelle, kun tulimme niiden kohdalle. Muita elämiä ei näkynyt. Ennen alkuviikon pakkasia, lintulaudallamme oli paljon punatulkkuja, aivan tungoksen saakka. Keskiviikon jälkeen ei ole näkynyt vaikka sää lauhtui plusasteille.

Auringon näimme perjantaina käydessämme kaupassa, joten on se säilynyt entisellään. Amerikkalaisille ei oikein uusi presidentti loista. Saivat kyllä itse valitsemansa ja omanarvoisensa.

Hyvää vointia ja talvea kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 22.01.2017 20:11
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Varsin lumisateinen viikko alkaa olla elettynä. Kaamosaika on takanapäin, mutta aurinkoa emme ole vielä päässeet näkemään. Tänään oli jo aika lähellä näkeminen, mutta etelän taivaanrannassa oleva pilvirintama esti sen. Komeasti kyllä ruskotti ja oli vain hyvin pienestä kiinni, että auringon reuna olisi näkynyt. Jorma kävi kelkalla tunturissa, mutta ei ollut näkynyt sinnekään. Enimmäkseen ovat pilviset säät näin, kun auringon pitäisi alkaa näkymään.

Kuluneella viikolla olivat maanantai ja tiistai poutaisia päiviä. Keskiviikosta alkaen on lunta satanut jokaisena päivänä. Jaa tänään taisi olla myös poutapäivä ja aika selkeä sää. Viimeyön aikana satoi 5 sm lunta, mutta en tiedä mihin aikaan on satanut. Illalla oli tähtinen taivas ja vähän revontuliakin oli välillä. Aamulla klo 8.30 oli selkeä taivas. Arvioni on, että lunta satoi kaikkiaan liki 30 sm. Kun lumisade tuli tuulen mukana ja Kevolla oli ajoittain tuulta 17 m/s, niin kinostamaanhan se alkaa.

Kuluneella viikolla ei ole hirvistä minulla havaintoja. Punatulkut ovat valloittaneet lintulautamme. Olemme yrittäneet laskea niitä, 10 kpl on ollut yhtä aikaa laudalla. Tiaiset ovat pyrähtäneet myös hakemaan einestä, joten kuhinaa on ollut. Tiaisilla on oma kuuverkkopussi läheisessä kuusessa. Joten eivät jää ilman ruokaa, vaikka punatulkut meinaavat isännöidä lintulautaa.

Jorma kävi tänään ajamassa meille ladunpohjaa jäälle. Mutta vesi näytti nousevan jäljelle jo rannasta alkaen. Toivottavasti nyt alkanut -17,3 asteen pakkanen jäädyttää jäljen ja pääsemme tekemään hiihdettävää latua. Torstaiksi jo kyllä lupailevat plusasteita. Kovin ovat vaihtelevaisia tämän talven säät. No ei niitä paukkupakkasiakaan kyllä kaivata.

Oikein hyvää vointia ja talvea kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 15.01.2017 19:34
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Hupsista vaan, tämäkin vuosi alkoi kulumaan nopeaa vauhtia, puoli kuukautta on jo takana päin. Säät ovat olleet alkupäivien jälkeen aivan sopivia lämpötilan suhteen. 5.1 oli vielä pakkasta -28,9 astetta ja 6.1 yöllä -28,3 astetta. Päivällä 6.1 lämpötila oli jo lämpimillään noussut -7,3 asteeseen. Sunnuntaina 8.1 lämpötila nousi päivällä+0,8 asteeseen.

Kuluneella viikolla lämpötila laski tiistaina ja keskiviikkona -20 asteen tuntumaan. Sen jälkeen on ollut vain -10 astetta kylmillään. Tänään taas laski -18,1 asteeseen. Lunta on satanut useana päivänä, tänäänkin työntelin eilen illalla satanutta lunta tunnin ajan. Työnsin kolalla muutamaan kasaan, huomenna sitten linkoan kasat kauemmaksi.

Hirviä on ollut liikkeellä, meidänkin pihalla vieraili 4 hirveä. 2 aikuista ja 2 vasaa oli liikkunut pihallamme aamuyön aikaan. Yksi oli kävellyt olohuoneen ikkunan vierestä. Marjapensaat olivat syöneet, niin ettei tarvitse meidän enää leikata. Pihlajat ne syövät joka talvi, eivät ehdi kunnolla kesäisin enää kasvaa kukkimisasteelle.

Yhtenä päivänä kettu juoksenteli jäällä aivan rannan tuntumassa. Oli käynyt myös pihalla yön aikana. Joku harva myyränjälki näkyy uudessa lumessa aamuisin. Nyt ei ole kärpänjälkiä näkynyt tämän vuoden puolella. Tiaiset ja punatulkut ruokailevat ahkerasti syöttöpaikalla, joka on kuusen vieressä. Siellä niille roikkuu poronkuuta verkkopussissa. Hyvin mielellään menevät siemeniä syömään kuusen oksille.

Huomenna sitten päättyy meidän kaamosaika virallisesti. Petsikolla aurinko saattaisi näkyä, mikäli on selkeä sää. Meille paistaa keittiön ikkunasta sisään vasta 23.02. Joten valoisaa aikaa kohti mennään nopeaa vauhtia.

Toivon kaikille hyvää vointia ja talven jatkoa terveisin Posti-Pekka

Aiemmat viestit

Perhoboxi.com

Tenojoki.fi

Perhoboxi.com/Perhosivut

Perhoboxi.com sivuja

 Kirjoita päiväkirjaa