Pekka Haapala (Postipekka)

Tenopäiväkirja

Perhoboxi.com

Tenojoki.fi

Perhoboxi.com/Perhosivut

Paluu

Paluu

Viestit ennen 1.8.2005

Näytetään viestit 10 - 20 uusimmasta vanhimpaan.

Uudemmat viestit | Aiemmat viestit

Päivämäärä: 09.09.2018 20:50
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Kolme ensimmäistä viikonpäivää saimme nousta ylös pilvisellä säällä. Loppuina neljänä aamuna on sumu peittänyt maisemat. Päivien sää on ollut pilvisyydeltään vaihteleva, aurinko on päässyt paistamaan melkein selkeältäkin taivaalta, tänään on ollut maanantain jälkeen selkein ja aurinkoisin päivä. Maanantai oli viikon lämpimin päivä +22,9 astetta, tänäänkin lämpötila nousi +17,3 asteeseen. Muina päivinä lämpötila liikkui +12,5 asteen ja +14,8 asteen välillä. Yölämpötilat olivat alkuviikosta vielä +5,1 asteen ja +10,2 asteen välillä. Torstaiyönä lämpötila laski jo +2,2 asteeseen lauantaiyönä -0,1 asteeseen.

Ruska alkaa olemaan loppupuolella. Likaisen keltaiset ja ruskeahkot lehdet varisevat lehtikuuroina alas. Olen tähyillyt rinteitä, että löytyikö sieltä punaista väriä, ei löydy. Pihlajat täällä alhaalla ovat vielä vihreitä, aavistuksen verran on kellahtaneita lehtiä. Paljon on jo aivan lehdettömiä koivuja. Maaruskakin on aika vaatimaton, onkohan se kuivan ja kuuman kesän syytä. En ole käynyt tunturissa, joten en tiedä siellä olevasta maaruskasta. Keskiviikkona kävimme Inarissa, sillä matkalla ei kyllä maaruska hurmannut.

Tenossa vesi laskee hiljalleen ja alkaa lähestymään normaalia kesäkorkeutta. Limnien hoito siirtyi alkuvuodesta keskitetysti jonkun muun hoidettavaksi. Sen johdosta en voi sanoa mitään lukemia laskemisesta. Tuosta vain rantakivistä seuraamalla ja Junttikarin kasvamisesta voi päätellä veden laskua ja nousua.

Oikein hyvää vointia ja syksyä kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 02.09.2018 19:30
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Kaksi viikkoa on vierähtänyt edellisestä kirjoituksestani. Viime sunnuntaina kirjoitukseni ei onnistunut, kun perhoboxi sivu ei auennut, oli tipahtanut matkasta. Juttuni tulevat näkyville tuon mainitun sivun kautta.

En ala enää tarkemmin kirjoittamaan vanhan viikon säistä. Aivan normaaleja syksyisiä säitä oli, sumuisia aamuja ja välillä vähän sadettakin auringon paisteen lisäksi. Sumuisia ovat aamut olleet kuluvallakin viikolla. Pilvisyydeltään päivät ovat olleet vaihtelevia, on ollut selkeitä, melkein selkeitä ja pilvisiä hetkiä. Sadetta saatiin maanantaina, tosin ennustuksia vähäisempänä. Torstaina oli iltapäivällä lyhyt ukkoskuuro.

Lämpötilat ovat olleet aivan mukavia, lämpimin päivä oli torstai, jolloin oli +19,2 astetta, keskiviikkona +15,9, lauantaina +16,2 ja tänään +16,9 astetta. Öisin lämpötilat ovat olleet aika alhaisia, keskiviikkoyönä -1 aste ja muinakin öinä +0,5 ja +4,4 asteen välillä. Poikkeuksen teki torstaiyö, jolloin oli +10,4 astetta. Mustikat pehmenivät paikoitellen keskiviikkoyönä.

Ruska on edennyt niin pitkälle, että lehtiä on varissut ehkä puolet. Toiset koivut ovat melkein lehdettömiä. Pihlajat ja haavat pitävät sinnikkäästi vihreydestä kiinni. Ruskaa heikensi taasen ruostesienitauti. Tuulisina päivinä lehdet ovat varisseet ja ruoste on levinnyt joka paikkaan. Autot ja muutkin esineet ja paikat ovat ruosteessa.

Vesi on päässyt kunnolla laskemaan ja Junttikari kasvaa hyvää vauhtia. Torstaina poistin rantasuihkun, näin on kesä suihkun osaltakin ohi. Kyllä sitä suihkuputkea saikin elokuun aikana siirrellä useita kertoja. Oli kyllä mielessä pitää suihkua pitempään ja laittaa ledivaloheitin valaisemaan sitä. Mutta jätin sen nyt tekemättä.

Hyvää vointia ja syksyä kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 19.08.2018 19:48
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Niin on elokuun puoliväli ohitettu ja kesä lähestyy loppuaan. Kulunut viikko on ollut aika sateinen, ainoa poutapäivä oli keskiviikko. Silloinkin sää oli vaihteleva pilvisyyden suhteen. Päivä alkoi sumuisena, oli välillä melkein selkeä ja välillä täysin pilvinen. Keskiviikkoyö oli tähän mennessä kesän kylmin, lämpötila laski yöllä +0,7 asteeseen. Alkuviikon päivälämpötilat olivat lämpimillään +13 astetta ja kylmimmillään +7 astetta. Perjantai ja lauantai olivat viikon lämpimimmät päivät, perjantaina +20,5 astetta ja lauantaina +19,1 astetta.

Sateiden johdosta vesi nousi alkuviikosta reippaasti, nousua oli kesän alimmasta tilasta ainakin 100 cm. Ehti alkaa laskemaankin, mutta eilinen ukonilman tuomat “kaatosateet” ainakin pysäyttivät, jos eivät saaneet taas nousun aikaan. Tiistaiksi olin suunnitellut vielä soutamista, mutta voimakas vedennousu ja roskainen vesi muutti suunnitelmani. Hain venevinssin ja vinssasin veneen talviteloille. Niin on tämän kesän soudut soudettu.

Kyllä joelta on vielä tänäänkin kuulunut moottorin pörinää. Eilen saunan lämmityksen aikaan ajeli yksi vene ylös ja tuli soudellen alas illan aikana. Erästä tiistai-illan soutajaa jututin ja hän sanoi, että soutu meni roskien poistamiseen vieheistä. Aikoi lopettaa soudut tältä kesältä. Soutajien saaliista tiedän vain kuulopuheiden mukaan. Isoja lohia ja pieniä kirkkaitakin tittejä ovat saaneet. Perjantaina kävin rannassa istumassa rantatuolilla. Näin 2 tummaa pientä (eurotittiä) hyppäävän meidän kohdalla.

Kirjoitin alussa, että kesä lähestyy loppuaan. Sen osoittaa luontokin, puiden, varsinkin koivujen lehdet muuttavat väriään nopeaa vauhtia. Näyttää siltä, että saamme taas ruostetta puiden lehtiin. Mustikat ovat sopivan kypsiä poimia vaikka poimurilla. Eilen kävimme iltapäivällä aamupäivän ukkossateen jälkeen mustikassa. Aivan olimme tyytyväisiä 2 tunnin poimintaan. Kuluneen viikon sateiset päivät eivät suosineet poimintaa. Alkavalle viikolle ovat lupailleet vähän poutaisempia ja pilvisempiä päiviä. Poiminnassa pilvinen päivä on parempi kuin aurinkoinen.

10.08 muuttolinnut alkoivat kerääntymään laumoihin ja Perttulina 24.08 lähtevät peräti pois. Sellainen on se vanha sanonta. Västäräkki on meidän havaintojen mukaan viimeinen lähtijä, ei lähde aina Perttulinakaan. Sitä on mukava seurata, kun ne tuossa pihalla pyrstöään keinuttelevat.

Oikein hyvää vointia ja loppukesää kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 12.08.2018 19:26
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Lämmin heinäkuu on enää muisto lämpimästä kesästä. Saimme viettää 14 hellepäivää ja hyvän joukon päiviä, jolloin lämpötila kävi yli +20 asteen. En vielä laskenut niiden lukumäärä. Kevolla hellepäivien lukumäärä on suurempi, siellä mäntymetsä kerää lämpöä paremmin, kuin meidän kylmä Tenojoki.

Kulunut viikko on ollut varsin viileä, torstai, lauantai ja sunnuntai ovat olleet sateisia. Vesi Tenossa on taas nousemassa hyvää vauhtia alkuviikon laskemisen jälkeen. Viikon lämpimimmät päivät olivat keskiviikko +15,7 astetta ja perjantai +18,5 astetta. Kylmimmät päivät olivat maanantai +11 astetta ja lauantai +11,6 astetta.

Edellisen vedennousun jälkeen lohet lähtivät liikkeelle ja ottihalut paranivat. Alkoi saalistilastojen pitäjien sivuille ilmestymään tietoja saaliista. Aivan tietousvälineisiin pääsi Aittisuvannon nuori-isäntä 24,5 kg kojamolla. Onhan suvanto kuuluisa isojen lohien suvanto.

Itse en ole joelle päässyt. Oli kyllä tarkoitus käväistä vielä onkaisemassa, mutta sika söi eväät. Piti pysytellä sisätiloissa, olla yksi päivä teellä ja näkkileivällä. Yksi päivä mannavellillä (mannaryyni) ja näkkileivällä. Ei siinä ollut vara lähteä joelle, varsinkaan yksin. Katson nyt miten on tilanne ja halut alkavalla viikolla. Eihän tässä ole enää soutupäiviä kuin 7 kokonaista päivää jäljellä. Eikä oikein sitäkään. 20 päivä vain 5 tuntia, jos haluaa vielä viimeisenä luvallisena päivänä soutaa.

Luonnossa hilla-aika alkaa olemaan lopuillaan. Mustikoiden kypsymistä odotellaan ja lopuksi puolukat. Viimepäivien sateet ovat kyllä vieneet hilloista parhaan maun. Toivottavasti mustikat eivät ole kärsineet ja muuttaneet väriään.

Teimme perjantaina siltojen lenkin, Tana Bru - Nuorgam - Utsjoki. Nuorgamin seudulla huomioin, että koivuissa alkoi olla ruskea sävy, kuivuusko lie aiheuttanut.

Hyvää vointia ja kesän, osittain syksyn jatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 05.08.2018 19:35
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Kolmen ensimmäisen viikonpäivän jälkeen olemme palanneet normaaliin kesäsäähän lämpöineen. Maanantaina oli vielä vähän yli +30 astetta, tiistaina ja keskiviikkona hieman alle +30 astetta. Keskiviikkona +20,5 astetta, viilein päivä eilen +14,1 astetta. Tiistaina saatiin jo vähän sadetta, perjantaina oli tihkusadetta koko päivän. Lauantaiyönä ja -päivällä vettä satoi oikein kunnolla. Eniten vettä on satanut latvoilla, sillä vesi on Tenossa noussut yli 50 sm. Kaikki purotkin kuohuivat eilen valkoisena. Tänään ei sitten ole, ainakaan vielä, satanut ennustuksista huolimatta.

Vedennousu saa viimeisetkin lohikalat liikkeelle. Vedennousu lähentelee sitä korkeutta, jolloin aikoinaan puhuttiin, että tuli nälkätulva. Alajuoksulta lohet lähtevät nousemaan kutupaikkoja kohden ja uutta lohta ei tule enää merestä. En ole käynyt soutamassa 27.7 tapahtuneen soudun jälkeen. Olen nauttinut lämpimästä ja kauniista kesästä. Sanoinkin vaimolle, että kyllä on hyvä kesä, on lämmintä, ei ole pikkuystäviä ja joessa ei ole lohta. Saa aivan rauhassa istua ulkona ja nauttia lämmöstä ja auringosta.

Jos Tenossa olisi lohta normaaliin tapaan, niin vaikea olisi olla pois joelta. On se sellainen tauti tuo lohensoutu, että se ei parane muutoin kuin soutamalla. Nyt olen miettinyt, että huonolla lohikesällä aletaan miestä vieroittamaan lohensoudusta, kun ei muutoin malta lopettaa. Perjantaina näin joella muutamia veneitä liikkeellä. Eilen iltapäivällä ja tänään en ole nähnyt yhtään venettä joella. Vähän on ollut mielessä, että kävisinkö huomenna illalla tekemässä yhden laskun. Roskainen ja ruskea näkyi vesi olevan.

Luonnossa on ollut sellainen ilmiö, jota en muista ennen havainneeni. Jonkinlaisia surviaiskorentoja on ollut valtavasti ilmassa ja veden päällä. 27.7 perjantaina soutaessani joen pinnalla oli hyvin paljon noita surviaisia. Tällä viikolla niitä on lennellyt ja maahan tippunut suuret määrät. Eilen illalla, kun kävin tyhjentämässä veneestä vettä, niitä hyvin tummia kellui veneessä varmaankin yli sata. Ranta- ja pihamaalla niitä on kuolleina hyvin tiheinä mustina pilkkuina, kuin pieniä hiilenpalasia. Autojen katot ja konepellit on myös hyvin kuvitettuna surviaisista. Hyönteisten syöjillä on nyt ruokaa.

Hyvää vointia ja kesänjatkoa kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 29.07.2018 21:04
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Viimeisiä päiviä viedään heinäkuustakin, niin alkaa kesä viettämään kohti loppuaan. Kulunut viikko oli lämpötiloiltaan vähän viileämpi kuin edellinen viikko. Lämpötilat olivat kuitenkin aivan mukavia, kaikkina päivinä oli yli +20 astetta paitsi torstai, jolloin oli +16,1 astetta. Helleraja ylittyi keskiviikkona lauantaina ja tänään, jolloin lämpötila kohosi meillä +27,3 asteeseen. Sadetta saatiin maanantaina ja keskiviikkona, jolloin ukkonen jytysi aika voimakkaasti. Niin voimakasta ukkosta ei ole ollut useaan vuoteen, sähköt olivat poissa noin ½ tunnin ajan.

Ukkoskuurojen johdosta vesi nousi noin 15 sm, mutta ei sekään virkistänyt lohien ottihaluja. Kovin ovat vähäisiä saaliit tilastojen pitäjien sivuilla. Itse soutelin vävypojan kanssa yhden laskun torstai-iltana ja perjantaina tuli soutua 5,5 tuntia. Mitään ei kuulunut eikä näkynyt, perjantaina ajoin Kivikoskelle, Kaavan ja Kivikosken välillä taisi olla 4 venettä. Kahden veneen miesten kesken oli puhetta saaliista, hiljaista sanoivat olevan.

Alkavalle viikolle lupailevat alkupäiville aivan kunnon helteitä. Joten en ole aivan heti ryntäämässä joelle. Mielessä on kyllä käynyt, että voisin jo tältä kesältä lopettaa. Kuntoilun kannalta siellä voisi soudella, varsinkin näin lämpimillä ja kauniilla säillä. Kävelylle oli tämän päivän lämpötila vähän liian lämmin. Maantielle en edes mennyt, pihalla puiden antamissa varjoissa kävely jotenkin onnistui.

Toivotan kaikille hyvää vointia ja kesänjatkoa terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 22.07.2018 19:54
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Olemme saaneet nauttia todellisesta kesästä, hellepäiviä on ollut maanantaita ja tätä päivää lukuun ottamatta. Yli +30 asteen päiviä peräkkäin oli tiistaista perjantaihin. En muista milloinka tällaisia lämpötiloja olisimme aikaisemmin saaneet nauttia. Kaikki eivät ole pystyneet näistä päivistä nauttimaan. Olen talvella pakkasilla päättänyt, että kesällä en valita vaikka olisi kuinka kuumaa. En ole valittanut enkä valita. Joku on sanonut, että talvella voi pakkasella lisätä vaatteita, mutta kesäkuumalla ei voi nahkaa vaihtaa.

Maanantai-iltana saapui nuorin tyttömme Riitta lastensa kanssa viikoksi nauttimaan hellepäivistä. Sain hankittua Mikaelille yhden vuorokauden luvan Suomesta. Tiistai-iltana soudimme yhden laskun Nollamissa. Näimme 2 tintin hyppyä ja muutamia muitakin soutajia. Tiistaina aloimme aamulla klo 8.00 kalastuksen. Soudimme jälleen Nollamissa yhden laskun ja heti perää Junttikarin Norjan puoleisen pääväylän. Mitään ei kuulunut eikä näkynyt, näkyi muitakin soutajia.

Iltapäivällä ajoin Kivikoskelle, jossa ei ollut muita, välillä kyllä oli muutama vene. Laitoin kolmeen siimaan perhot, joilla olin aikaisemmin saanut Kivikoskessa lohia. Kivikoskessa tuuli heikosti ylävirran puolelta, joten olotila auringonpaisteessa oli aivan mukava. Kivikoskessa ei näkynyt eikä kuulunut mitään, vain pitkä heinä yhdessä perhossa. Laskeuduimme Vitoseen, johon tuuli ei päässyt henkäilemään. Meillä oli todella kuuma ja hörpimme vichyä ja vettä aina vähän päästä. Olimme vähän niin kuin tokkurassa, kun rulla alkoi päristä. Aivan säikähdimme molemmat.

Kun rullan jarru oli säädetty aivan heikoksi, niin siimaa meni ulos aika pitkälle. Luulin jo, että siellä on aivan kunnon lohi. Mikael kelasi 2 muuta siimaa sisään ja alkoi väsyttämään lohta. No pianhan se selvisi, että siellä on tintti. Saimme sen nätisti haavittua veneeseen ja olimme kiitollisia ja iloisia siitä. Ajoimme kotirantaan ja lopetimme soutamisen siihen. Tintti oli hyväksynyt Vihreän Mar Lodgen.

Soutajia on kuluneella viikolla ollut jonkin verran. En ole nähnyt kenenkään saavan silloin, kun olen ollut joella tai istunut rannalla ja nauttinut lämpimästä säästä. Joella en ole ollut kuin edellä mainitut 3 laskua. Olen nauttinut helleviikosta ja katsellut mitä saalistilastojen pitäjät ovat kirjoitelleet. Vesi Tenossa on niin alhaalla, että en muista tälle vuosituhannella näin alhaalla olleen. Eilen pienen ukonilman aikana ja viime yönä satoi hieman. Tänään on sitten satanut vähän enempi, mutta puroissa ei ole vielä vesi sanottavasti lisääntynyt. Latvoilla on satanut huomattavasti enempi ja sen vaikutus näkyy vasta huomenna.

Viime ja tällä viikolla olen saanut tavata lukijoitani. Olen myös saanut keskustella heidän kanssaan. Olen ollut iloinen ja otettu heidän tapaamisista. Kiitos heille vielä niistä keskusteluista.

Toivotan kaikille hyvää vointia ja kesän jatkoa terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 15.07.2018 20:51
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Aivan ihanan ja lämpimän viikon olemme saaneet viettää. Kaksi hellepäivääkin viikkoon mahtui, eikä muutkaan päivät olleet edes viileitä. Eilinen lauantai oli viilein +19,8 asteen lämpötilallaan. Päivät ovat olleet hyvin aurinkoisia, eilen aurinko paistoi vähiten ja heikkoa sadetta oli alkuillasta. Tänään iltapäivällä jyrisi ukkonen useaan otteeseen ja toi sadetta tullessaan. Sähkötkin olivat poikki kaksi kertaa. Ehdimme lämmittää ruokamme grillissä ensimmäisen ja pitemmän katkoksen aikana.

Tenolla on ollut hyvin hiljaista niin soutajien määrän kuin saaliiden kohdalla. Tinttejä ovat muutamat saaneet, mitä minun tietooni on tullut. Itse kävin soutamassa maanantai-iltana yhden laskun ja tiistai aamulla yhden. Liian oli kirkkaita säät ja vesi alhaalla sekä erittäin kirkasta. Sain aikani ja kuntoni hoidettua maallakin. Usein istuin rannalla ja ihailin hiljaa virtaavaa Teno ja siellä näkyviä muutamia ajoittain lipuvia veneitä.

Ainakin meidän pihalla ja rannassa on saanut istua t-paita päällä, ei ole pikkuystävät häirinneet. Muutamia sääskiä ja mäkäräisiä on alkuillasta lennellyt, kun olen kastellut kukkapenkkejä ja salaatti-istutuksia avopäin t-paidassa. Alkavalle viikolle lupailevat aivan trooppisia lämpötiloja öisinkin. Kovin usein vain muuttelevat noita ennusteita, joten katsotaan mitä sieltä tulee. Jos vettä ei sada reippaasti, niin Teno kuivuu liikaa lohen liikkumiselle. Kyllähän se mahtuu uimaan, mutta halut taitavat olla heikot.

Oikein hyvää vointia ja kesää kaikille terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 08.07.2018 20:14
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Aivan mukavan kesäisestä heinäkuun ensimmäisestä viikosta olemme saaneet nauttia. Maanantaina ja tiistaina olimme Suomen lämpimin pakkakunta hellelukemineen. Keskiviikosta alkaen olemme sitten olleet paremminkin meidän normaaleissa lämpötiloissa. Eilinen lauantai oli sateinen päivä, kyllä keskiviikkonakin jonkinlainen sadekuuro oli liikkeellä. Yöt ovat olleet varsin lämpimiä, kylmin yö oli torstaiyö, jolloin lämpötila laski +9,4 asteeseen. Keskiviikko oli tuulisin päivä, silloin ainakin tuulen puuskat haittasivat soutamista.

Eilinen Lohiriehapäivä sitten osoitti, että heikko lohikesä jatkuu. Yksi komea lohi ei pelastanut tilannetta. Saalis 12 lohikalaa, joista 11 kpl tinttejä. Onhan se hyvä, että tinttejä on liikkeellä ja niitä onkijatkin saavat. Tänään kävi rannassamme 2 miestä, olivat soutamassa toista lupaa. Olikohan se neljän miehet porukka ja olivat jo saaneet 3 tinttiä, joista yksi yli 2 kg. Onnittelin.

Itse soudin tiistain helteessä yhteensä noin 5 tuntia (ei yhteen menoon). Näimme yhden tintin hypyn lähellä rantaa. Ensimmäisellä laskulla pieni tärppi, ei muuta. Nautimme kauniista lämpimästä säästä. Telkänpöntöistä poistin 27 munaa, joista kokonaan hautomatta jääneitä oli 26 kpl. Kovin jäi heikoksi tämän kesän tuotto telkillä.

Eilen oli surullinen päivä. Olimme saattamassa entisen naapurimme kolmatta ja viimeistä lasta viimeiselle matkalle. Kaksi ensimmäistä kutsuttiin pois jo vauvaiässä. Nyt vaikeaan sairauteen uupunut ehti jo 50 vuoden ikään. Menetys oli raskas niin puolisolle ja varsinkin äidille ja isälle. Kun vierailimme äidin ja isän luona aikaisemmin. Isä kysyi miksi meille kävi näin? Jouduin sanomaan, että valitettavasti en pysty antamaan vastausta. Toivottavasti eilisen siunaustilaisuuden yhden virren sanat valaisivat asiaa. Omaiset eivät ole yksin surunsa keskellä, heillä on paljon muistajia. Sen osoitti kukkalaitteiden ja adressien suuri lukumäärä.

Toivon kaikille hyvää vointia ja kesää terveisin Posti-Pekka

Päivämäärä: 01.07.2018 21:16
Viesti:
Hyvät ystävät ja kylänmiehet

Olemme siirtyneet heinäkuulle ja puolet vuodesta 2018 on kulunut. Kulunut viikko alkoi lämpötiloilla, jotka olivat lähes +18 astetta. Ne päivät olivat maanantai ja tiistai. Niinä päivinä tuuli oli vielä siedettävä. Keskiviikkona lämpötila laski +13 asteen tuntumaan ja perjantaina +10 asteen tuntumaan. Keskiviikkona oli liikkeellä sadekuuroja ja luoteen puoleinen tuuli puhalsi puuskissa 10 m/s voimalla. Soutaminen oli näin vaikeaa, vieheitä ei saanut kunnolla uimaan. Puuskien aikana perhot tahtoivat painua pohjaan ja vaaput nousta pintaa. Tänään oli +20 astetta meidän mittarissa.

Soudin sukulaismiehen kanssa 3 lupaa ja saalis oli yksi jalan väsytys, joka päätyi irtipääsyyn. Ei pysynyt vaikka otti vaappuun. Yksi tärppi oli vielä perhoon. Hiljaista oli joelle, soutajia vähän ja kenenkään emme nähneet kalaa väsyttävän. Ei ole näkynyt montakaan kalaa Matkailuyrittäjien saalistilastoissa, nekin enimmäkseen pieniä kaloja. Vaikea lohikesä näytti tulevan. Yksi 21 kg lohi ei vielä paljoa kohenna saalistilastoa.

Vesi on alkanut laskemaan ja lupailevat vielä hellettä, niin tilanne ei taida parantua. Voi olla, että olen väärässä. Telkkärintamalla kävi sitten niin, että vain yhdestä pöntöstä kuoriutui poikue. Siihen pönttöön jäi yksi muna kuoriutumatta. Kahdesta pöntöstä en ole vielä ottanut hautomattomia munia pois. Pitänee huomenna tyhjentää, kun lupasivat hellettä, alkavat pian hajoamaan.

Hyvää vointia ja kesää kaikille terveisin Posti-Pekka

Uudemmat viestit | Aiemmat viestit

Perhoboxi.com

Tenojoki.fi

Perhoboxi.com/Perhosivut

Perhoboxi.com sivuja

 Kirjoita päiväkirjaa