Mikä mies?

Jouni Lukkari ( oma esittely)

Olen innokas kalamies jo ties vaikka kuin monennessa polvessa. Kalastuskilpailut vetävät myös puoleensa ja Kainuun vetouistelukilpailuissa olen vaimoni kanssa paikalla aina! Ainut poikkeus varmaan tulee jos olen lohella Tenolla.

Tenolla olen kulkenut jo pikkupojasta lähtien, kiitos vanhempien. Ensimmäistä kertaa olin mukana 1966.Utsjoelta lossilla yli ja jokivartta Sombyyn, ja veneellä Vetsikkoon.Ajokuntoista tietä ei ollut vielä perille asti. Ikää vajaa 2v. Kertoja on tullut sen jälkeen aikasta monta. Nuorempana kalastelin mielellään harria perholitkalla veljieni Veikon ja Ekin kanssa. Ja jo silloin tuli tutuksi Vetsikkokosken ja Lohisaaren välinen seutu.

 Pikkujalka liikkui välillä aika laajalla säteellä kun etsittiin parhaita harjusmestoja.

Kolmentoista vanhana vanhemmat laskivat minut ensimmäistä kertaa yksin soutamaan. Olin kulkenut isäni ja isän vanhimman veljen Henrikin matkassa jo vuosia veneessä ja soutamisen alkeet, soutulinjat ja ajolinjat alkoivat olla jo hallussa. Muistan vieläkin elävästi miten heti ensi laskulla tintti otti vieheeseen ja niin sanotusti teki minusta lohimiehen. Monenlaista seikkailua on ollut myöhemminkin lohien kanssa.

Olen saanut myös verenperintönä perhonsidonnan taidon. Joskin sitä taitoa voisi vaalia hieman paremminkin, sillä olen itse aika laiska sitomaan. Jos ottiperhoja on jo rasiassa, niin uusia ei mielestäni silloin tarvita.

Perhovalikoimani ei koskaan ole ollut mikään laaja. Tosin ottiperhot ovat kyllä mielessäni ja kalat merkattuina myöhempiä tarkasteluja varten.

Mitään suurlohta en ole onnistunut ikinä saamaan ylös asti mutta sovitaan niin että kohtaloni on: pientä ja paljon, se kyllä käy. Siinä samalla se lähenee se suurlohikin, toivon niin.

Myös omatekemät Jo-Lu vaaput on kuuluneet viehevalikoimiin vuosituhannen vaihteesta alkaen.

Poikani, Juuso ja Juho on myös innokkaita lohen pyytäjiä. Perintö näkyy jatkuvan. Vanhempi poika tekee perhoja, ja sai 2007 vuoden kesällä yksinään lohen vetsikkokoskesta soutaen. Lohi painoi muuten 9,75kg ja kalkussa poika oli saanut koukattua kalan. Juuso on sen samaisen 13v. minkä itsekin olin kun aloittelin tätä jaloa lajia. Myös Juhon käsissä tintti taipuu nopeasti.

Hyvältä näyttää.

Terveisin

Jouni

Paluu Jounin Perholistalle