Tarinaa Thunderista muuntaen

Tein kyseisen perhon vuonna 1988. Perho on säilynyt rasiassa siitä asti. Kaloja on tullut toistakymmentä tällä kyseisellä yksilöllä. Kopioilla saaduista ei ole lukua.

Huvittava tapaus satui juuri sen ensimmäisen kalan kanssa, jonka sain muunnoksella. Vietin lomaa Lohisaaressa heinäkuussa ja kalastelin tietysti lohta.Yöllä alkoi tulemaan vettä taivaalta ja Tenossa vesi lähti kovaan nousuun päivällä. Aavistelin että nytpä kannattaisi lähteä soutamaan Lohisuvantoa. Kolmella vavalla ja perholla pyytäen laskettelin koskea ja sen jälkeen suvantoa alaspäin vesisateessa. Ei ollut muita soutajia.

Sinä kesänä oli käytössä ensimmäinen oma ostama Ambassadeur, joka oli yhdessä vavassa, malli 7000 C. En ollut sillä kelalla päässyt vielä pelaamaan kalan kanssa.

Alhaalta lähestyi vene, ja lähemmäksi päästyä, huomasin veljeni Veikon Vetsikosta tulevan Ylä-Outisen Matin kanssa heittämään Tobya kosken alle. Poijat kertoi, että lohta oli kuulemma kovasti liikkeellä, olivat kuulleet puskaradiosta. Kummasti siinä tuli tolkkua lisää soutuun itsellä.

Vähän Niilon talon yläpuolella, ollessani Norjan puolella kääntämässä, kuulin rullan "sirinää". Katselin poikia jotka olivat yläpuolella minusta heittelemässä. Molemmat nakkasi yhtä aikaa,joten olin ihmeissäni mistä ääni kuuluu, ennen kuin hoksasin, että omasta veneestähän se lähtee. Lohi oli kiinni ,mutta kun vavan nokka ei ollut paljon laidan ulkopuolella, niin kuin ennen oli tapana, niin sepä ei paljoa taipuillut. Oma lukunsa oli kyllä nyt se uusi kelakin. Ääni räikäässä oli tosiaan sirinää verrattuna vanhoihin pokarulliin.

Sen jälkeen kaikki meni enempi tai vähempi tyylikkäästi ja 9,5kg lohi päätyi lopussa parempiin pöytiin.

Kelakin haukkui siinä samalla hintansa, vaikka sitä piti aikaisemmin talvella piilotella joutain kuukausia tulevalta rouvalta. Ei nimittäin uskaltanut heti mennä sanomaan, että tulipahan ostettua tuhannen markan lohirulla, siinä muun puutteen keskellä. Tosiaan odottelin sopivaa hetkeä ennen kuin saatoin ilmaista asian.

Katsoin eräänä viikonloppuna tilaisuuden tulleen, kun Matti vaimoineen saapui kylään. Illan edetessä tunnelma oli sen verran vapautunutta että sanoin ylpeästi ohimennen hankkineeni uuden lohirullan, jota tietysti esittelin onnellisena.Tällä tavalla sain vähiten "korvamakiaa" kun oli vieraitakin paikalla. Täydellinen suunnitelma meni putkeen, mutta mieleen se on jäänyt itsekullakin. Aina välillä rouvakin muistuttelee asiasta. Yleensä ne ensimmäiset kerrat jää mieleen &ldots; asiassa kuin asiassa, joilla on vähänki painoarvoa.

Perho pyytää parhaiten vesisateella, yleisperho kesäksi!

Silloin joskus, kun Veijon Esson pipo oli "muotia". 14,5 kg lohi,vuoden 1983 kesän eka laskulla 28.06 lohisuvannosta.Pyytönä isä Nilssin sitoma 5/0 Thunderi.

 

Muunnoksen ensimmäinen kerta, döörini ensimmäinen kerta. Lohta 9,5 kiloa. 23.07.1988

 

Paluu Jounin Perholistalle