Paluu perhosivuille

Mieluisin ja varmaan varmin perhoni on vuosien varrella Tenolla ollut Undertaker erilaisine itse tehtyine muutoksineen. Se on antanut kalaa joka kesä koko kesän ajan. Perho on siitä myös mukava, että se kelpaa kaiken kokoisille kaloille.

Alkuperäinen Undertaker löytyy ainakin kirjasta
Fishing Atlantic Salmon , The Flies and the Patterns
Kuva perhosta on kirjan sivulla 304, jossa puhutaan Islantilaisista lohiperhoista.

Tässä kirjan resepti perhosta (kirjan sivu 359):
Perä/hela: litteä kapea kultatinseli, fluorisoiva vihreä ja punainen silkki
Runko: riikinkukon siikasesta kierretty
Kierre: ovaali kultatinseli
Kurkku: musta kukko
Siipi: mustaa karhun karvaa
Posket: viidakkokukko
Pää: musta lakka

 

Tässä omia hyväksi toteamiani versioita:


Tämä on ensimmäinen perhonmuunnos, jota käytin Tenolla. Häkilä on sinimustaa kukkoa. Perhossa on hopeakierre ja siipi on mustaa oravaa.


 

Tässä itselleni syksyä varten sitomani vähän veden versio. Siipi on nykyään käyttämäni kelta-puna-musta orava. Kierre on aika leveätä kuparia, koska ystäväni on saanut tänä kesänä Piltamosta rannalta heittämällä useita kaloja ( suurin yli 10 kg) tällaisella muunnoksella. Koukkuna on Mustadin 2-haarainen lohikoukku.
Syksyllä käytän kokoja 4 ja 6.


Tein tällaisen soudettavan "Jaakkoversion " Akukoskella soutavalle Heikille. Runkohäkilään lisäsin hieman ruskeaa väriä, jonka uskon toimivan varsinkin Ylätenolla.


Tällä versiolla olen saanut useita kaloja vuosina 98 -2000. Perhon siivessä on muutama kultafasaanin pyrstösiikanen. Oli mielestäni parempi kuin pelkkä musta siipi. Perho on "eläkkeellä".


Tässä tänä kesänä (2002) jo kaksi yli 10 kg kalaa antanut versio. (perhon toin sarvi on poikki ja koukku hieman vääntynyt... entisöin viat ennen elokuun reissua) Koukku on Partridge CS-12 koko 4. Siipenä on nykyisin käyttämäni monivärioravasiipi. Perhossa on sarvet ja tässä yksilössä tumma sinimusta kukkohäkilä. ( musta on yhtä hyvä). Kierteenä toimii mielestäni sekä kulta, että hopea


Tässä Jari Palomaan Piltamosta rannalta kalastaen tänä kesänä (2002) kalaa antanut malli. Kuvan perholla on saatu tänä kesänä
10, 4 kg ja 3,8 kg Lohet. Vastaavalla mallilla, mutta toisella yksilöllä Jari sai vielä 5,0 kg, 2,8 kg ja 1,4 kg lohet. Kurkku on korvattu helmikanalla ja kierre kuparia.

Paluu perhoboxiin Paluu perhosivuille

© JOdata 2002

sivun alkuun